Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Топеница (чеснова разядка)

Топеница (чеснова разядка)

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Топеница (чеснова разядка)
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
25/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Разядка с чесън - хапки здраве в малка чиния, които да разделим с приятели"

Необходими Продукти

  • чесън - 2 глави /малки/
  • сол - 2.5 к.л.
  • олио - 200 300 мл
  • оцет - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходими са 2 глави чесън /малки/. Обелете ги и ги нарежете на ситно. Изсипете в хаванче с 2.5 к.л. сол.

Прибавете малко олио и разбъркайте, докато чесънът не поеме цялото количество. Колкото повече олио прибавяте, толкова повече сместа увеличава обема си.

Когато получите желаното количество пресичате сместа с 2-3 с.л. оцет. Получава се кремообразна смес. Сервирайте с препечени хлебчета, пържена риба или друго пожелание.

Количеството на продуктите зависи какво количество топеница (чеснова разядка) искате да получите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: