Начин на приготвяне
Махнете коричките на хляба и го наредете в тава. Намажете всяка филия с малко масло и поръсете със захар. С лъжица ги полейте с топлото мляко.
Обелете ябълките, изчистете от семките и ги нарежете на кубчета.
В тиган разтопете останалото масло, добавете ябълките и изстискайте сока на 1/2 лимон. Сложете захарта, като от нея заделите 4 ч.л.
Запържете ябълките до омекване, без да се разкашкват, и махнете от огъня. В тавата от фурната поръсете галета.
С помощта на шпатулка преместете половината филии хляб. Върху всяка филийка сложете от ябълките и покрийте с друга филия. Вие преценявате на колко пласта да бъде.
Поръсете ябълковия сладкиш със заделената захар и канела.
Запечете в загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.
Десертът с ябълки и хляб е много вкусен.