Десерт с ябълки и хляб

Десерт с ябълки и хляб
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Искате ли да ви покажем как се прави уникално вкусен десерт без месене при това само за минути?"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • хляб - 12 филии тестерен, по - дебели
  • захар - 150 г
  • масло - 150 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • канела
  • лимон - 1/2 (сокът)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете коричките на хляба и го наредете в тава. Намажете всяка филия с малко масло и поръсете със захар. С лъжица ги полейте с топлото мляко.

Обелете ябълките, изчистете от семките и ги нарежете на кубчета.

В тиган разтопете останалото масло, добавете ябълките и изстискайте сока на 1/2 лимон. Сложете захарта, като от нея заделите 4 ч.л.

Запържете ябълките до омекване, без да се разкашкват, и махнете от огъня. В тавата от фурната поръсете галета.

С помощта на шпатулка преместете половината филии хляб. Върху всяка филийка сложете от ябълките и покрийте с друга филия. Вие преценявате на колко пласта да бъде.

Поръсете ябълковия сладкиш със заделената захар и канела.

Запечете в загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.

Десертът с ябълки и хляб е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: