Начин на приготвяне
Сваряваме фидето по указанието на опаковката. След като е готово към него прибавяме изварата.
В съд разбиваме яйцата заедно със захарта. Ако обичате по-сладко добавете повече захар.
Слагаме стафидите във вряла вода и държим така докато водата изстине.
Подсушаваме ги и ги прибавяме към фидето заедно със сместа от захар и яйца. Добавяме и мекото масло.
Ябълките измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета. Тях също добавяме към общата смес. Разбъркваме и изсипваме в намаслен съд.
Отгоре намазваме със заквасената сметана равномерно. Поставяме във фурната и печем на 200 градуса за около 30 минути. Вадим и поръсваме с пудра захар.
Поднасяме сладкиша напълно изстинал.