Начин на приготвяне
Почистваме сърцата от артериите и кръвта. Измиваме хубаво, наливаме вода и като кипне, изливаме, измиваме отново сърцата, наливаме чиста вода и варим до готовност. Сварените сърца, отцеждаме от водата.
Слагаме в купа, прибавяме черен пипер на вкус, соев сос (2 ч.л.) и унисос (1 ч.л.). Разбъркваме и оставяме в хладилник.
Приготвяме панировката, като разбиваме яйцето с бакпулвер (1 к.л.), щипка сол и прясно мляко (1 к.ч.), чубрица на вкус. Разбъркваме добре и прибавяме постепенно брашно, колкото е необходимо, за да получим тесто, малко по- гъсто от боза. Ръсваме сусам (2 с.л.) и разбъркваме хубаво.
Сипваме панираните мариновани и поръсени с малко брашно сърца в панировката. Разбъркваме, за да се покрият с тестото, и изваждаме в чиния, поръсена с брашно ( помагам си две лъжички ).
Сърцата изпържваме в олио до златисто, като разбъркваме. Изваждаме с решетъчна лъжица и слагаме пилешките сърца върху скаричка да се отцедят от мазнината.
Поднасяме топли.