Панирани пилешки сърчица

Панирани пилешки сърчица
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Не сме сигурни дали бирата ще стигне. Ще изтичате ли за още, докато панираме и последните сърчица?"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • яйце - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • сол
  • чубрица
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • черен пипер
  • брашно
  • соев сос - 2 ч.л.
  • унисос - 1 ч.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме сърцата от артериите и кръвта. Измиваме хубаво, наливаме вода и като кипне, изливаме, измиваме отново сърцата, наливаме чиста вода и варим до готовност. Сварените сърца, отцеждаме от водата.

Слагаме в купа, прибавяме черен пипер на вкус, соев сос (2 ч.л.) и унисос (1 ч.л.). Разбъркваме и оставяме в хладилник.

Приготвяме панировката, като разбиваме яйцето с бакпулвер (1 к.л.), щипка сол и прясно мляко (1 к.ч.), чубрица на вкус. Разбъркваме добре и прибавяме постепенно брашно, колкото е необходимо, за да получим тесто, малко по- гъсто от боза. Ръсваме сусам (2 с.л.) и разбъркваме хубаво.

Сипваме панираните мариновани и поръсени с малко брашно сърца в панировката. Разбъркваме, за да се покрият с тестото, и изваждаме в чиния, поръсена с брашно ( помагам си две лъжички ).

Сърцата изпържваме в олио до златисто, като разбъркваме. Изваждаме с решетъчна лъжица и слагаме пилешките сърца върху скаричка да се отцедят от мазнината.

Поднасяме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: