Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пилешки сърчица с карамелизиран лук

Пилешки сърчица с карамелизиран лук

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Пилешки сърчица с карамелизиран лук
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лук - 400 г
  • пилешки сърчица - 1 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червено вино - 1 к. ч.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • бахар - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити сърчица се поставят във вряща вода и се сваряват за 15 минути на тих огън.

В силно загрято олио се запържват сърчицата и почистеният и нарязан лук, поръсени със солта и захарта, пържат до порозовяване – около 20 минути на слаб огън.

Добавят им се виното, чесънът, подправките и на по-тих огън се бъркат докато се изпари виното.

Може да се сервират и като предястие топли или студени със бяло или червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: