Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки сърчица с лук

Пилешки сърчица с лук

Пилешки сърчица с лук
Снимка: Потребител#275546
1 / 2
29/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Страхотно мезенце са тези пилешки сърчица"

Необходими Продукти

  • пилешки сърчица - 500 г
  • лук - 1 голяма глава
  • доматен сос - 1 с.л.
  • олио - 25 г
  • масло - 25 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиите и сварете за около 20 минути в тенджера пилешките сърчица, защото ако само ги изпържите, ще станат жилави.

Нарежете главата лук на полумесеци.

Когато сърцата са полуготови, ги изцедете от водата и оставете настрани.

Загрейте олиото и маслото в тигана за пържене, добавете нарязания лук, изцедените сърчица, добавете сол и черен пипер, доматения сос и запържете, докато лукът стане прозрачен.

Сложете ги в чиния, декорирайте с няколко стръкчета магданоз и сервирайте пилешки сърчица с лук.

Уникално мезе са! :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: