Каша от телешко месо

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126166434337
08/11/2016
"Невероятно е колко много хора ядат пилешка каша, когато тази телешка каша е поне тройно по-вкусна и ароматна "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо657
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • олио - 3 с.л. за кашата
  • сол
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • масло
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, нарязваме на хапки и сваряваме в 1 л подсолена вода. Изваждаме свареното месо от бульона и прецеждаме.

В отделен съд запържваме брашното с олио и разреждаме с бульона от варене на месото. При необходимост прибавяме и малко топла вода.

Оставяме соса да ври 5 минути и прибавяме свареното месо, оцета и пасирания чесън.

Ястието къкри още няколко минути и сервираме подправено с препържено масло с черен пипер и червен пипер на вкус.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар