Телешко месо с нахут

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Телешко месо с нахут
Снимка: Reneta Petrova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4-5 порции
"В търсене на перфектната гозба с телешко месце попаднахме на тази - и ужасно много ни хареса"

Необходими Продукти

  • нахут - 300 г
  • телешко месо - 500 г
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме олиото и запържваме нарязаното месо. След това добавяме ситно нарязания лук, нарязаните моркови и всичко оставяме да се задуши.

След това прибавяме и доматеното пюре, червения пипер и нахута (предварително накиснат във вода за 4-5 часа).

Заливаме с вода, добавяме сол на вкус и джоджен и оставяме да ври около 45-50 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: