Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Пълнени вързопчета с руска салата

Пълнени вързопчета с руска салата

Пълнени вързопчета с руска салата
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
15
"Страхотно и много ефектно! Как досега не сме се сетили да напълним пухкави палачинки с руска салата?"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • газирана вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • олио
  • див лук - за връзване на вързопчетата
  • за салатата
  • кисели краставички - 1/2 буркан (около 200 - 300 г)
  • грах - 1 консерва (200 г)
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 5бр.
  • колбаси - 500 г
  • майонеза - около 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и добавете млякото и газираната вода. Сложете солта и постепенно добавяйте брашното, като не спирате да бъркате. Намазнете тиган и го загрейте.

Вземете от сместа един черпак и изсипете в центъра. Наклонете тигана да се разпредели сместа равномерно. Щом краищата на палачинката се отлепят, обърнете.

Така направете цялата смес.

Готовите палачинки сложете в чиния и покрийте със стреч фолио, така ще останат пухкави и меки.

Измийте картофите и ги сложете да се варят заедно с обелените моркови. След 5 минути извадете морковите. Щом и картофите са готови ги махнете от огъня и извадете от водата.

Нарежете краставичките, колбаса, морковите и картофите на ситно. Сложете ги в голяма купа, добавете граха, майонезата и разбъркайте. Ако е необходимо посолете.

В средата на всяка палачинка сложете от руската салата. Съберете краищата и завържете с див лук.

Отгоре сложете по 1 ч.л. от салатата и сервирайте солените палачинки.

Пълнените вързопчета с руска салата са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: