Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и добавете млякото и газираната вода. Сложете солта и постепенно добавяйте брашното, като не спирате да бъркате. Намазнете тиган и го загрейте.
Вземете от сместа един черпак и изсипете в центъра. Наклонете тигана да се разпредели сместа равномерно. Щом краищата на палачинката се отлепят, обърнете.
Така направете цялата смес.
Готовите палачинки сложете в чиния и покрийте със стреч фолио, така ще останат пухкави и меки.
Измийте картофите и ги сложете да се варят заедно с обелените моркови. След 5 минути извадете морковите. Щом и картофите са готови ги махнете от огъня и извадете от водата.
Нарежете краставичките, колбаса, морковите и картофите на ситно. Сложете ги в голяма купа, добавете граха, майонезата и разбъркайте. Ако е необходимо посолете.
В средата на всяка палачинка сложете от руската салата. Съберете краищата и завържете с див лук.
Отгоре сложете по 1 ч.л. от салатата и сервирайте солените палачинки.
Пълнените вързопчета с руска салата са много вкусни.