Банички със сусам, сирене и три вида мазнина

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
09/11/2016
"Не може да направите омлет, без да счупите яйцата, както не може да приготвите вкусни банички, без да сложите и мазнина"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции16 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 207
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето и към него прибавяме леко затоплено прясно мляко. Наливаме разтопена мас и ръсваме сол, захар. Прибавяме прясната мая.

Разбъркваме добре и постепенно прибавяме брашно, колкото поеме, за да замесим еластично тесто. Оставяме тестото завито да втаса на топло (може и в загрята на 50 градуса фурна). От втасалото тесто правим топчета.

Всяко разточваме върху набрашнена повърхност на тънка кора. Напръскваме с олио и наръсваме натрошено сирене на вкус. Навиваме на рулце и оформяме кръгли банички. Подреждаме в тава върху хартия за печене намазана с мазнина.

Всяка баничка мажем отгоре с жълтък, смесен с олио и с прясно мляко. Поръсваме баничките със сусам, слагаме на всяка парченце краве масло и печем на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Страхотни са Илияна! Точно така трябва да изглеждат истинските домашни банички, пухкави и ухаещи на сиренце.
0
0