Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Питка със сирене, кашкавал и три вида брашно

Питка със сирене, кашкавал и три вида брашно

Питка със сирене, кашкавал и три вида брашно
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Предизвикваме ви да смаете всички с тази разкошна питка с три вида брашно, че и с кашкавал и сирене"

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 бр.
  • вода - 350 мл хладка
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • брашно - 400 г бяло
  • белтъци - 1 бр. за намазване
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в дълбока купа трите вида брашно, като поставяме маята и оставяме да се активира.

Замесваме средно меко тесто, което оставяме да втаса за около 30-40 минути. След като е готово разделяме на две части.

Всяка част разточваме на кора и с чашка изрязваме кръгчета. В центъра поставяме кубче сирене и кашкавал.

Срязваме на четири части и загръщаме сиренето и кашкавала, като оформяме розичка. Нареждаме в тавата.

След като сме оформили питката оставяме да втаса за още 20 минути.

Намазваме с белтък. Печем 35-40 минути в умерена фурна.

Питката със сирене, кашкавал и три вида брашно е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: