Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Зелен омлет с три вида сирене

Зелен омлет с три вида сирене

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Зелен омлет с три вида сирене
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Пролетен омлет със зелен лук и не един, а цели три вида сирене - няма такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 връзка
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 50 г
  • моцарела - 50 г
  • синьо сирене - 30 г Данаблу
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно, а моцарелата на кубчета. Запържете зеленчуците в кравето масло докато намалят обема си двойно и придобият кафеникав загар.

Би трябвало зеленчуците напълно да поемат маслото и тиганът да е почти сух. Натрошете бялото сирене и разбъркайте леко.

Разпределете зеленията равномерно по дъното на тигана. Разбийте добре яйцата и излейте половината от тях в тигана.

Пържете на слаб огън. Поръсете с кубчетата моцарела. Когато сиренето започне да се разтопява, изсипете и останалите яйца. Когато се стегле омлетът натрошете синьото сирене и оставете да се разтопи.

Последните две минути от печенето усилете котлона. Не е необходимо да обръщате омлета. Прегънете на две.

Така се получава хрупкава солена коричка и пухкава нежна сърцевина. Поднесете омлета със сладки червени домати.

Зеленият омлет с три вида сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: