Начин на приготвяне
Нарежете лука и чесъна на ситно, а моцарелата на кубчета. Запържете зеленчуците в кравето масло докато намалят обема си двойно и придобият кафеникав загар.
Би трябвало зеленчуците напълно да поемат маслото и тиганът да е почти сух. Натрошете бялото сирене и разбъркайте леко.
Разпределете зеленията равномерно по дъното на тигана. Разбийте добре яйцата и излейте половината от тях в тигана.
Пържете на слаб огън. Поръсете с кубчетата моцарела. Когато сиренето започне да се разтопява, изсипете и останалите яйца. Когато се стегле омлетът натрошете синьото сирене и оставете да се разтопи.
Последните две минути от печенето усилете котлона. Не е необходимо да обръщате омлета. Прегънете на две.
Така се получава хрупкава солена коричка и пухкава нежна сърцевина. Поднесете омлета със сладки червени домати.
Зеленият омлет с три вида сирене е готов.