Начин на приготвяне
Киселото мляко смесваме с бакпулвер и суха мая. Разбъркваме, прибавяме сол, разтопена мас и краве масло (общо количество 1/2 ч.ч.) .
Наливаме хладка вода и прибавяме едно разбито яйце. Капваме няколко капки есенция ром и постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо за еластично тесто.
Оставяме завито на топло да втаса. От готовото тесто разточваме правоъгълна кора. Нарязваме с остър нож (или с кръгло ножче) на правоъгълници.
На всеки правоъгълник слагаме мармалад. Отляво и отдясно прегъваме малко крайчетата навътре и тогава навиваме рулца (за да не изтича мармаладът по време на печене).
Рулцата подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене, намазана с мазнина. Разбиваме жълтъка с малко олио и намазваме отгоре рулцата. Поръсваме с кристална захар и печем на 180 градуса фурна до златисто.