Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Топчета със сирене, яйце и сусам за мезе

Топчета със сирене, яйце и сусам за мезе

Топчета със сирене, яйце и сусам за мезе
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Изискани и елегантни топчета са били забелязани в компанията на бяло вино, след което двойката е поела в неизвестна посока"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 3 с.л. натрошено
  • масло - 1 с.л. краве
  • черен пипер
  • джинджифил - пресен настърган
  • копър - пресен
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме твърдо яйцата. Белим и отделяме жълтъци от белтъци. Раздробяваме с вилица жълтъците и към тях прибавяме натрошено сирене.

Подправяме с черен пипер на вкус. Добавяме и белен, настърган на ситно пресен корен джинджифил. Прибавяме наситнен пресен копър.

Към сместа настъргваме белтъците от яйцата. Прибавяме и меко краве масло.

Разбъркваме добре и оставяме в хладилник за 10-15 минути. От охладената смес правим малки топчета, които овалваме в сусам - суров или печен според вкуса.

Украсяваме всяко топче с малки листенца пресен копър. Държим топчетата на хладно до консумацията им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: