Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солени топчета за мезе

Солени топчета за мезе

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Солени топчета за мезе
Снимка: Марияна
1 / 3
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Мезето е готово, въпросът сега е с какво питие ще го поднесете"

Необходими Продукти

  • сирене - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - ½ ч.ч.
  • топена сирене - 1 триъгълниче
  • копър - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • маргарин - 5 с.л. с масло
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сусам - 4 с.л
  • орехи - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата твърдо. Обелваме ги и ги намачкваме с виличка. Накисваме предварително сиренето във вода да се изкисне и да не е много солено.

Намачкваме и сиренето, като е готово с вилица. Настъргваме кашкавала. Трябва ни ½ в настъргано състояние. Смесваме сиренето, кашкавала, топеното сиренце, яйцата.

Разбъркваме и слагаме вътре сол на вкус, черен пипер също на вкус. Добавяме накълцан на ситно копър и магданоз. Най-накрая слагаме маргарина с масло и разбъркваме много добре.

Сусама го изпичаме на сух тиган на котлона. Орехите ги смиламе с машинка. Оформяме с ръце топчета с равна големина колкото малък орех.

Една част овалваме със сусам, а друга част с орехи. Подреждаме разядката в подходящ съд. Чудно мезе за празник и не само. Да ви е сладко!

Солените топчета за мезе са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: