Домашно пиле на яхния

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Домашно пиле на яхния4 / 4
10/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Селска гозба с аромат и вкус неповторим, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • олио - 6 - 7 с.л
  • сол
  • червен пипер - 2 с.л
  • чубрица
  • лук - 1 - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето добре. Разделете го на порции и го сложете на котлона във вода, за да се свари. Варете до готовност, при различните пилета различно време им трябва да се сварят.

Подсолете водата на вкус. Когато пилето е готово, загрейте олиото. Задушете лука нарязан на ситно.

Прибавете към него брашното, чубрицата и червения пипер, бъркайте добре, за да не останат бучки.

Сложете малко от бульона на пилето и разбъркайте. Получената каша добавете към пилето, разбъркайте хубаво и оставете още 5-10 минути на котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
С домашно пиле стават най-вкусни и ароматни ястията !
11.11.2016 13:42
1