Пикантно домашно пиле

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Пикантно домашно пиле
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Бирата вече втори път звъни, за да попита пилето готово ли е"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к. л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно
  • галета
  • хималайска сол
  • зехтин
  • бира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява цяло. Когато е полуготово се изцежда от водата и се прави на порции. Оставя се да изстине, а през това време се объркват хубаво черният, червеният пипер, лютият пипер, галета, брашно и сол.

Колкото по-пикантно, толкова по-вкусно се получава. Всяка една порция се овалва хубаво в тази смес и се подрежда в тава.

Месото се полива със зехтин и се завива с домакинско фолио. Тавата се слага за около 30- 40 минути в хладилник. Изважда се от хладилника и пилето се полива обилно с бира.

Покрива се с фолио и се пече около 30 минути на 200 градуса. След това фолиото се маха и се пече до придобиване на приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: