Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки от паниран кренвирш и сиренца

Хапки от паниран кренвирш и сиренца

Хапки от паниран кренвирш и сиренца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Лесно и вкусно мезе за бира или вино!"

Необходими Продукти

  • кренвирш - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • панировка
  • яйце - 1 бр.
  • сол - щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • галета - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кренвиршът се обелва и срязва през средата на две половини.

Всяка половинка се реже на малки парчета, сиренето също се нарязва на кубчета.

В купа се разбива яйцето с вилица. Добавят се подправките, сол, черен и червен пипер. Накрая сипваме галета и брашно, разбърква се добре, да се получи гъста паста.

Загрява се олио в тиганче, всяко парче сирене и кренвирш се топи в пастата и пържим от двете страни на умерен огън, да не изгорят.

Изваждат се върху салфетка, да попие излишната мазнина, и поднасяме с чаша пиво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
22
10
Дай твоята оценка: