Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Панирани хапки от кренвирш

Панирани хапки от кренвирш

Панирани хапки от кренвирш
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6-7
"Гледайте ни внимателно в ръцете - фокус-мокус ... и готово - направихме перфектното бирено мезе"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 1 бр.
  • за панировката
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л. пешнично
  • сол - 1 щ.
  • бира - 30 мл
  • солети - 1 шепа, натрошени
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се панировката. Разбива се яйцето, добавяме брашното, бирата и малко сол.

Разбърква се на гъста каша. Кренвиршът се нарязва на едри парчета и всяко се набожда на клечка за зъби.

Солетите се начукват на ситно. Всяка хапка се топи в панировката, овалва се в натрошени солети и се пържи на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотно мезе стана! Панировката обаче стигна за 4 кренвирша....!?!
28.03.2022 21:07