Начин на приготвяне
Смесете маята със захарта и млякото и оставете да се активира. Разбийте сметаната, оцета, олиото и яйцата, пресейте брашното и го смесете със солта. Направете кладенче в средата и добавете активираната мая и яйчената смес.
Омесете меко тесто и го оставете да втаса за около 1 час на стайна температура, докато удвои обема си. Втасалото тесто разделете на 3 части, всяка част разточете на тънка кора и намажете с разтопено масло.
Отгоре поръсете с приготвената плънка от смесените сирене, извара и яйце. Завийте кората с плънката на руло. Нарежете рулото на равни парчета. От една кора излизат приблизително по 5 малки рулца.
Подредете малките рулца в тава, застлана с хартия. Направете същото и с останалите кори. Когато рулцата са готови, ги намажете с разбит жълтък.
Разрежете кренвиршите на 15 равни парчета. Във всяко рулце сложете по парче кренвирш, така че да се вижда отгоре. Оставете ги да втасат за 20 минути, след което ги изпечете до готовност в предварително загрята на 200 г фурна.
Готовия тутманик намажете с масло и завийте с чиста кърпа!
Коментари