Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Салата от пресни гъби с лук и картофи

Салата от пресни гъби с лук и картофи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Салата от пресни гъби с лук и картофи
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
11/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2-3
"Ще намерите ли на масата място и за тази салата с пресни гъби, лук и картофи"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г пресни гъби
  • картофи - 3 бр. варени
  • лук - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • заквасена сметана - 200 г
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим гъбите, измиваме, нарязваме на парченца и сваряваме в подсолена вода (за 10-15 минути ). Оставяме в цедка да се отцеждат.

Лука почистваме и нарязваме на ситно.

Сварените картофи белим и нарязваме на кубчета.

Смесваме всички продукти, подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Заливаме с разбита сметана и разбъркваме внимателно.

Сервираме със стръкче магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: