Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пресни гъби с лук и магданоз

Пресни гъби с лук и магданоз

Пресни гъби с лук и магданоз
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • гъби - 600 г пресни
  • олио - 5 с.л.
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 3 бр. червени
  • магданоз - 2 връзки
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме хубаво гъбите. Нарязваме на малки парченца и варим 15 минути.

В олио запържваме брашното и прибавяме почистения, измит и нарязан зелен лук, доматено пюре и червен пипер на вкус. Прибавяме и гъбите, заедно с водата, в която са врели.

Когато сместа заври, прибавяме нарязания зелен магданоз. Варим ястието до готовност. Когато е готово, застройваме с разбити яйца и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: