Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Челядинките се измиват добре. Ако има по-едри гъбки, се нарязват на половина.
В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лук, с щипка захар, да се запържи. Захарта прави вкуса на лука по-мек. Добавят се и гъбите да се запържат. Овкусяват се със сол.
Картофите се обелват и измиват. Разрязват се на 2 през средата по дължина. Разрязват се със зигзагообразни разрези с ножа, като той трябва да влиза до средата, за да може да се раздели на 2 части.
Половинките се издълбават. Нареждат се в намазнена тава. Поръсват се със сол и черен пипер. Пекат се около 25 минути в загрята фурна с вентилатор, или докато омекнат напълно. Към края се добавят и пържените челядинки с лук.
Кашкавалът се настъргва. Пълнените картофи се поръсват с настъргания кашкавал. Връщат се във фурната до запичане на кашкавала. Пълнените картофи с гъби, лук и кашкавал са страхотно вкусни.