Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Пълнени картофи с гъби, лук и кашкавал

Пълнени картофи с гъби, лук и кашкавал

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5415k1k3k3
Пълнени картофи с гъби, лук и кашкавал
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
10/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • червени картофи - 2 бр. средно големи
  • лук - 1 глава
  • захар
  • челядинки - 150 г
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Челядинките се измиват добре. Ако има по-едри гъбки, се нарязват на половина.

В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лук, с щипка захар, да се запържи. Захарта прави вкуса на лука по-мек. Добавят се и гъбите да се запържат. Овкусяват се със сол.

Картофите се обелват и измиват. Разрязват се на 2 през средата по дължина. Разрязват се със зигзагообразни разрези с ножа, като той трябва да влиза до средата, за да може да се раздели на 2 части.

Половинките се издълбават. Нареждат се в намазнена тава. Поръсват се със сол и черен пипер. Пекат се около 25 минути в загрята фурна с вентилатор, или докато омекнат напълно. Към края се добавят и пържените челядинки с лук.

Кашкавалът се настъргва. Пълнените картофи се поръсват с настъргания кашкавал. Връщат се във фурната до запичане на кашкавала. Пълнените картофи с гъби, лук и кашкавал са страхотно вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: