Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Крилца върху канапе от карамелизирани моркови със сметана

Крилца върху канапе от карамелизирани моркови със сметана

Крилца върху канапе от карамелизирани моркови със сметана
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Светът е голям и вкусотии дебнат отвсякъде"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • соев сос
  • соева глазура
  • масло - 50 г
  • сол
  • моркови - 3 бр. средно големи
  • сметана - 100 мл готварска
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Полейте пилешките крилца със соев сос. Овкусете ги със сол и ги оставете за около 20 мин.

Наредете крилцата в тава за печене. Добавете маслото и ги намажете със соева глазура. Изпечете ги до златист загар.

Почистете морковите и и ги настърже на едро ренде.

Загрейте зехтина в тиган, добавете морковите, 2 с.л. соев сос и меда. Гответе, докато се карамелизират и омекнат.

Полейте ги със сметаната , овкусете със сол и гответе още 1-2 минути. Отстранете готовите моркови.

Поднесете крилцата, подредени върху канапе от карамелизирани, сметанови моркови.

Крилцата върху канапе от карамелизирани моркови със сметана са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: