Начин на приготвяне
Приготвя се карамел от водата и 150 грама захар. Вари се на бавен огън, без да се разбърква, докато захарта не започне да потъмнява.
Карамелът се залива със сметаната, разбърква се и се оставя на бавен огън, докато не се смеси напълно със сметаната. Оставя се да се охлади.
Приготвя се тесто, като брашното се смесва с маслото, което се нарязва на парченца. Добавя се останалата захар и 4 супени лъжици студена вода.
Тестото трябва да е меко, но да не се лепи по ръцете. Оставя се за 15 минути в хладилника. Крушите се обелват и се режат на кубчета.
Тестото се слага в тава, набожда се на няколко места с вилица. Отгоре се слагат крушите и всичко се пече 15 минути на 200 градуса.
В карамелената смес се добавят яйцата. Добавя се пълнозърнестото брашно и всичко се разбърква.
Сладкишът се вади от фурната, залива се с карамеления сос и се връща във фурната за 40 минути.