Начин на приготвяне
Измиваме патешките маншони, почистваме от перата и заливаме с вода (2 л). Варим, докато месото омекне. Изваждаме сварените маншони от бульона и към него прибавяме нарязан ситно лук, чаена лъжичка краве масло и белени, нарязани на кубчета картофи.
Оставяме да се варят и през това време почистваме маншоните от костите. Нарязваме месото на дребни късчета и слагаме към врящата чорба.
Когато всички продукти се сварят, ръсваме черен пипер и сол на вкус. Прибавяме и ситно нарязан пресен магданоз, босилек и щипка червен пушен пипер (или повече по вкус).
Слагаме и фиде (3 с.л., също количеството може да е на вкус). Наливаме доматеният сок и варим чорбата до готовност на фидето, като при необходимост може да доливаме топла вода.
Сгъстяваме чорбата с разтворено във вода оризово брашно и варим още минута.