Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка Супа»Чорба с патешко и доматен сок

Чорба с патешко и доматен сок

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Чорба с патешко и доматен сок
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
16/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Когато навън стана студено, е време за богати чорби, които сгряват душата"

Необходими Продукти

  • патешки маншони - 4 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • вода - 2 л
  • краве масло - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • босилек
  • сол
  • пушен червен пипер - 1 щипка
  • фиде - 3 с.л.
  • оризово брашно - 2 - 3 ч.л.
  • лук - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките маншони, почистваме от перата и заливаме с вода (2 л). Варим, докато месото омекне. Изваждаме сварените маншони от бульона и към него прибавяме нарязан ситно лук, чаена лъжичка краве масло и белени, нарязани на кубчета картофи.

Оставяме да се варят и през това време почистваме маншоните от костите. Нарязваме месото на дребни късчета и слагаме към врящата чорба.

Когато всички продукти се сварят, ръсваме черен пипер и сол на вкус. Прибавяме и ситно нарязан пресен магданоз, босилек и щипка червен пушен пипер (или повече по вкус).

Слагаме и фиде (3 с.л., също количеството може да е на вкус). Наливаме доматеният сок и варим чорбата до готовност на фидето, като при необходимост може да доливаме топла вода.

Сгъстяваме чорбата с разтворено във вода оризово брашно и варим още минута.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: