Начин на приготвяне
Слагаме измития боб в тенджера с малко вода, колкото да се облее. Когато заври, сипваме 1 ч.л сода бикарбонат, така повира докато пожълтее водата и се изхвърля.
Слага се чиста вода, пак да го облее, пак се вари малко и отново се изхвърля.
След хвърлянето на двете води се слага чиста, която почти запълва тенджерата. Нарязваме лука и моркова, слагаме олио една лъжица и ги сипваме при боба.
Когато малко омекне бобът, прибавям и доматения сок, джоджена и солта. Така се вари до готовност.
Запържваме брашното в сгорещеното олио, до получаване на златист цвят и като изключим котлона, добавяме и една лъжица червен пипер. Веднага сипваме при боба, като разбъркваме.
Коментари