Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Сладки с ябълково и пшеничено брашно

Сладки с ябълково и пшеничено брашно

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сладки с ябълково и пшеничено брашно
Снимка: Илияна Димова
2 / 6
16/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Изкусителни сладки, готови само да 15 минути - кой може да им устои?"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • яйце - 1 бр
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • амонячна сода - 1/2 к.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л. пчелен течен
  • канела - 1/2 к.л.
  • масло - 1/3 ч.ч. разтопено
  • есенция ром - няколко капки
  • ябълково брашно - 5 с.л.
  • пшеничено брашно
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме киселото мляко (1 к.ч.) със стайна температура с бакпулвер (1 к.л.) и амонячна сола (1/2 к.л.). Разбъркваме и когато млякото шупне, прибавяме разбито яйце (1 бр.), кафява захар (2 с.л.) и течен пчелен мед (2 с.л.).

Ръсваме канела (1/2 к.л.), капваме няколко капки есенция ром и наливаме разтопено краве масло (1/3 ч.ч.). Разбъркваме непрекъснато и когато се смесят добре всички съставки, прибавяме ябълково брашно (5 с.л.) , а после и бяло пшеничено брашно, колкото поем , да замесим еластично, меко тесто.

Оставяме за 5 минути на стайна температура и правим малки топчета, големи колкото орех. Подреждаме в тавичка върху хартия за печене. Леко притискаме сладките.

Слагаме да се изпекат в нагрята на 180 -200 градуса фурна до готовност.

Готови са за приблизително 10-15 минути. Готовите сладки поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: