Начин на приготвяне
Смесваме киселото мляко (1 к.ч.) със стайна температура с бакпулвер (1 к.л.) и амонячна сола (1/2 к.л.). Разбъркваме и когато млякото шупне, прибавяме разбито яйце (1 бр.), кафява захар (2 с.л.) и течен пчелен мед (2 с.л.).
Ръсваме канела (1/2 к.л.), капваме няколко капки есенция ром и наливаме разтопено краве масло (1/3 ч.ч.). Разбъркваме непрекъснато и когато се смесят добре всички съставки, прибавяме ябълково брашно (5 с.л.) , а после и бяло пшеничено брашно, колкото поем , да замесим еластично, меко тесто.
Оставяме за 5 минути на стайна температура и правим малки топчета, големи колкото орех. Подреждаме в тавичка върху хартия за печене. Леко притискаме сладките.
Слагаме да се изпекат в нагрята на 180 -200 градуса фурна до готовност.
Готови са за приблизително 10-15 минути. Готовите сладки поръсваме с пудра захар.