Начин на приготвяне
Измийте, разделете бутчетата по дължина и отстранете костта. Овкусете ги със солта и черния пипер.
Сушените сини сливи сложете в бялото вино и оставете да престоят 30 мин. След това отцедете и нарежете на малки кубчета.
Смесете с топеното сирене и чесъна нарязан на ситно.
Напълнете бутчетата с готовата смес и зашийте или фиксирайте с дървени клечки. Наредете в леко намазнена тава и залейте с виното, в което са киснали сушените сливи.
Завийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 60 мин.
След това махнете фолиото и запечете до получаване на приятна златиста коричка, като от време на време поливате със соса.
Сервирайте с гарнитура от варени картофи или друга по ваше желание.
Забележка: Ако пуешкото месо е жилаво, може да го сварите за кратко в подсолена вода.