Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пълнени пуешки бутчета с топено сирене и сушени сини сливи

Пълнени пуешки бутчета с топено сирене и сушени сини сливи

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пълнени пуешки бутчета с топено сирене и сушени сини сливи
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Ако кулинарията беше музика, това ястие щеше да бъде истинска симфония от вкусове и аромати, композирана от гений"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 3 бр.
  • сушени сини сливи - 6 бр.
  • бяло вино - 70 г
  • топено сирене - 60 - 70 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, разделете бутчетата по дължина и отстранете костта. Овкусете ги със солта и черния пипер.

Сушените сини сливи сложете в бялото вино и оставете да престоят 30 мин. След това отцедете и нарежете на малки кубчета.

Смесете с топеното сирене и чесъна нарязан на ситно.

Напълнете бутчетата с готовата смес и зашийте или фиксирайте с дървени клечки. Наредете в леко намазнена тава и залейте с виното, в което са киснали сушените сливи.

Завийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 60 мин.

След това махнете фолиото и запечете до получаване на приятна златиста коричка, като от време на време поливате със соса.

Сервирайте с гарнитура от варени картофи или друга по ваше желание.

Забележка: Ако пуешкото месо е жилаво, може да го сварите за кратко в подсолена вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: