Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме от костилките сините сливи и ги запарваме за малко в ябълковия сок. Прибавяме изчистените стафиди и по желание малко канела. С една част от пресятото брашно и разтворената в хладкото мляко мая замесваме малко парче тесто.
Разбиваме на пяна маслото, захарта, солта и яйцата и заедно с втасалото тесто и останалото брашно омесваме добре. Три четвърти от втасалото брашно слагаме в намазаната с масло форма за торта, покриваме с изцедени сушени сливи, а от останалото тесто изрязваме ленти, които нареждаме върху сливите.
Кейкът намазваме с разбитото яйце и печем в умерено силна фурна.
По желание, готовият сладкиш поръсваме с пудра захар.
Коментари