Банички с червени чушки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
18/11/2016
"Солени банички идеални за закуска, обяд или вечеря "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо881
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като смесваме кисело мляко (2 с.л.) и вода (1 ч.ч.). Прибавяме прясна мая (1/3 кубче ) и разбъркваме да се разтвори. Наливаме олио (2 с.л.), ръсваме захар (1 к.л.), сол (1 ч.л.) и прибавяме разбити яйца (2 бр.).

Всички продукти разбъркваме хомогенно и с брашно, колкото поеме, замесваме еластично тесто. Оставяме тестото на топло да втаса (завиваме с кърпа или полиетиленово фолио да не хваща коричка).

Втасалото тесто отново леко премесваме с намаслени в олио ръце. Правим малки топки и след 15 минути започваме да правим баничките.

Разтегляме с ръце кори. Намазваме с разтопено краве масло и поръсваме с нарязани на парченца червени чушки от буркан. Ръсваме сушена чубрица и навиваме баничките. Слагаме в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина.

Преди печене намазваме отгоре баничките с разтопено масло. Поръсваме със сушена чубрица и малко хималайска сол /който харесва по-соленичко/ и печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар