Ароматни и хрупкави кашкавалени хапки

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435797
19/11/2016
"Перфектното бирено мезе вече е сервирано и ви очаква, а вие още стоите пред компютъра "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 413
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кашкавала на хапки. Навлажняваме със студена вода и поръсваме с царевично брашно. Оставяме в чиния, посипана с царевично брашно.

Разбиваме яйцата със сол (1 щипка) и къри на вкус.

В отделен съд смесваме равни количества галета и натрошен корнфлейкс. Вземаме кашкавалена хапка, овалваме в разбити яйца и в сместа от галета и корнфлейкс, оставяме отново в чинията с царевичното брашно.

Когато направим всички хапки, отново панираме по същия начин - в яйца и смес, галета - корнфлейкс.

Така приготвените хапки оставяме да престоят на хладно 15 минути и изпържваме в нагрято олио до златисто от всички страни.

Изваждаме от мазнината и слагаме върху решетка да се отцедят от излишната мазнина.

Така приготвени са много ароматни, хрупкави и вкусни.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар