Начин на приготвяне
В чопър смиламе бисквитите до фини трохи, след което ги смесваме с разтопеното масло до получаване на тесто.
Разстиламе с пръсти върху дъното на покрита с пергаментова хартия форма за печене със свалящи се стени (с диаметър 22 см). Печем в предварително загрята до 170 градуса фурна за 10 минути.
Сметаната и кафявата захар разбиваме с миксер до пухкав сняг. Разтопяваме кувертюра и когато поизстине, добавяме към него разбитата сметана със захарта, маскарпонето и крема сиренето, които преди това са били поне около час на стайна температура.
Разбъркваме хубаво сместа до хомогенност и я нанасяме равномерно върху изпечения, изстинал блат. Оставяме в хладилник поне за 12 часа.
След като нашата торта стегне, приготвяме ганаша, като затопляме сметаната на котлон в съд, добавяме към нея маслото и кувертюра. Разбъркваме до получаването на еднородна смес.
Изливаме ганаша върху тортата и връщаме в хладилника за още 5 часа.
После сваляме стените на формата и украсяваме шоколадовата торта с боровинките (ползвах сушени, които накиснах за една нощ в подсладена вода и капки есенция ром) и бадемите (смлени в чопър).
Да Ви е сладко с тази вкусна шоколадова торта!
Коментари