Гъбена супа с картофи и сметана

VeselinaVeselinaГотвач263562593
20/11/2016
"Усещате ли аромата, който се носи от кухнята? Дали така ухае в кулинарния Рай?"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо788
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • гъби - 400 г печурки
  • кромид лук - 1/2 глава
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • картоф - 1 голям
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - няколко стръгчета
  • магданоз - няколко листенца
  • готварска сметана - 100 мл
  • брашно - 1 с.л
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите. Използваме печурки. Режем ги на парченца, включително и пънчетата. Обелваме лука и го измиваме. 1/2 глава я режем на дребно.

В тенджера на котлона слагаме 1 с.л. олио и 1 с.л. масло. След като се зарее, слагаме гъбите и лука. Разбъркваме.

Обелваме картофа и го измиваме. Настъргваме го на ренде.

Към тенджерата слагаме 1 и 1/2 гореща вода вода. Прибавяме настъргания картоф, подправяме на сол. Оставяме да си ври на тихо.

Измиваме копъра, магданоза. Почистваме 1 скилидка чесън и я измиваме. Пюрираме копъра, магданоза и чесъна и другата 1 с.л. масло. Слагаме ги в малка купа.

Добавяме течната готварска сметана съм купата и разбъркваме до образуването гладка смес.

Постепенно на струйка с бъркане прибавяме сместа в тенджерата.

В друга малка купичка си слагаме брашното и 1/2 черпак от супата и бъркаме с лъжица, докато се образува рядка и гладка смес. Прибавяме я към супата. Разбъркваме.

Подправяме с черен пипер. Разбъркваме. Оставяме да ври до готовност.

След като е готова, сервираме.

Рецептата е от сайт Кулинарно приключение.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар