Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с ориз и картофи

Гъбена супа с ориз и картофи

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Гъбена супа с ориз и картофи
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Постна супичка за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • печурки - 400 - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и картофите се нарязват.

Запържват се лукът и морковът, а когато лукът започне да става прозрачен, се добавят и картофите.

Като се позапържат, преди да започне да залепва, се добавя малко вода.

Гъбите се измиват, нарязват се на по-едро и се добавят в тенджерата.

Налива се вода около 6-7 ч.ч. и се добавя дафиновият лист.

Когато водата заври, се слага измитият ориз и сол на вкус.

Оставя се да ври до готовност и преди изключването гъбената супа се поръсва малко черен пипер.

Гъбената супа с ориз и картофи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: