Начин на приготвяне
Почистваме гъбите. Използваме печурки. Режем ги на парченца, включително и пънчетата. Обелваме лука и го измиваме. 1/2 глава я режем на дребно.
В тенджера на котлона слагаме 1 с.л. олио и 1 с.л. масло. След като се зарее, слагаме гъбите и лука. Разбъркваме.
Обелваме картофа и го измиваме. Настъргваме го на ренде.
Към тенджерата слагаме 1 и 1/2 гореща вода вода. Прибавяме настъргания картоф, подправяме на сол. Оставяме да си ври на тихо.
Измиваме копъра, магданоза. Почистваме 1 скилидка чесън и я измиваме. Пюрираме копъра, магданоза и чесъна и другата 1 с.л. масло. Слагаме ги в малка купа.
Добавяме течната готварска сметана съм купата и разбъркваме до образуването гладка смес.
Постепенно на струйка с бъркане прибавяме сместа в тенджерата.
В друга малка купичка си слагаме брашното и 1/2 черпак от супата и бъркаме с лъжица, докато се образува рядка и гладка смес. Прибавяме я към супата. Разбъркваме.
Подправяме с черен пипер. Разбъркваме. Оставяме да ври до готовност.
След като е готова, сервираме.
Рецептата е от сайт Кулинарно приключение.