Начин на приготвяне
Загрейте маслото в подходящ съд. Прибавете брашното, индийското орехче и разбъркайте енергично с дървена лъжица.
Прибавете на тънка струйка прясното мляко, като бъркате непрекъснато. Гответе, докато сосът се сгъсти, и отстранете съда от котлона.
В купа смесете крема сиренето, натрошеното сирене и яйцето. Разбъркайте до хомогенност.
Напълнете канелоните със сместа от сирене.
В подходяща тава за печене наредете канелоните, като предварително сте намазали дъното с бешамелов сос. Полейте с останалия бешамелов сос.
Сложете тавата в предварително загрята фурна и запечете до златист загар.
Преди готовност наредете топеното сирене, нарязано на парчета.
Допечете до разтопяването му.
Канелоните с три сирена и бешамелов сос са готови.
Коментари