Кисело зеле с праз и ориз

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
297
3k
659
788
3
26/01/2018
"Като заклети почитатели на Българскана кухня, препоръчваме на всички да опитат това кисело зеле с праз и ориз Направо се топи в устата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 827
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете праза на ситно и запържете. Прибавете киселото зеле, нарязано на ситно, и ориза.

Запържваме, докато оризът стане прозрачен. Залейте с 2 ч.ч. вода и прибавете подправките.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-60 мин.

Забележка: Имах останала 1 пържола и я прибавих към ястието да не е съвсем постно, но и без нея ще е страхотно.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар