Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца кебап с бял ориз

Кюфтенца кебап с бял ориз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Кюфтенца кебап с бял ориз
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
27/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кюфтенца, праз и сос, не ви ли звучи като най-нежната кулинарна песен?"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • праз лук - 1 стрък, бялата част
  • брашно - 1 с.л
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червено вино - 50 мл
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • ориз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата и я овкусете с подправки по избор. От нея оформете кюфтенца и ги запържете в сгорещена мазнина. Към тях добавете нарязания лук.

След като се позапържи, прибавете нарязания праз. След 1-2 минути прибавете брашното и подправките.

Налейте виното и вода до необходимата гъстота (ние обичаме по-рядък сос).

Добавете дафиновия лист и сол на вкус.

Оставете кебапа да се готви около 25-30 минути на тих огън. Накрая добавете нарязан магданоз и свалете от котлона.

Извадете дафиновия лист и сервирайте кюфтета със сварен ориз.

Кюфтенцата кебап с бял ориз са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: