Кюфтета по виенски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Кюфтета по виенски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8 бр.
"За разлика от културните хора, които ходят във Виена заради операта, ние ще отскочим дотам за тези вкусни кюфтенца"

Необходими Продукти

  • месо - 500 грама, по избор
  • сланина - 50 грама
  • лук - 1 глава, кромид
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • за соса
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.
  • яйца - 3 броя
  • доматено пюре - 1 - 2 лъжици
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • за картофеното пюре
  • картофи - 500 грама, сварени
  • масло - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила заедно със сланината, след което към него се прибавя наситнения лук, яйцето, филията хляб, накисната в малко вода и изстискана добре.

Овкусете с накълцания магданоз солта и черния пипер, след което омесете каймата добре.

Загрейте мазнина на силен огън и изпържете оформени кюфтенца.

Поднесете кюфтенцата със соса, приготвен като запържите 2 лъжици брашно в 2-3 лъжици масло. Внимавайте да не се зачерви. Разредете постепенно с мялко прясно мляко, прибавете доматеното пюре и оставете да ври около 10 минути. Махнете от огъна, разбийте три жълтъка и постепенно ги прибавете към соса. Подправете соса с черен пипер и индийско орехче.

Сервирайте соса и кюфтенцата с топка картофено пюре, приготвено от сварени картофи, разбити с масло и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
43
31
23
10
Дай твоята оценка: