Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с мармалад от шипки и ябълки

Кекс с мармалад от шипки и ябълки

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Кекс с мармалад от шипки и ябълки
Снимка: NEVI
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12 парчета
"Самотен кекс търси запознанство с чаша кафе, но не би отказал и един ароматен плодов чай. За контакти - коментирайте под рецептата"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • мармалад от шипки и ябълки - 100 г
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • ванилия
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 70 мл
  • кисело мляко - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Разделете белтъците от жълтъците в две купи. Разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг.

Разбиете до побеляване жълтъците със захарта. Добавете киселото мляко и олиото и разбивайте до хомогенна смес.

Смесете внимателно с шпатула сместа с брашното с бакпулвер. Овкусете с ванилия и лимоновата кора.

След като сте смесили всичко добре, добавете на три части разбитите белтъци, като разбърквайте внимателно. Накрая нарежете сладкото на малки кубчета и ги добавете към сместа.

Аз ползвах сладко от магазина, което е като желе, но и домашно в течен вариант става - просто го разпределете на няколко места в сместа, след като я излеете във формата за кекс. Намажете с олио форма за кекс и изсипете сместа.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Не отваряйте фурната през първите 10-15 минути. Когато забиете шишче в кекса и го извадите сухо, десертът е готов.

Оставете леко да се охлади във формата и тогава го извадете. Сервирайте поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: