Начин на приготвяне
Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Разделете белтъците от жълтъците в две купи. Разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг.
Разбиете до побеляване жълтъците със захарта. Добавете киселото мляко и олиото и разбивайте до хомогенна смес.
Смесете внимателно с шпатула сместа с брашното с бакпулвер. Овкусете с ванилия и лимоновата кора.
След като сте смесили всичко добре, добавете на три части разбитите белтъци, като разбърквайте внимателно. Накрая нарежете сладкото на малки кубчета и ги добавете към сместа.
Аз ползвах сладко от магазина, което е като желе, но и домашно в течен вариант става - просто го разпределете на няколко места в сместа, след като я излеете във формата за кекс. Намажете с олио форма за кекс и изсипете сместа.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Не отваряйте фурната през първите 10-15 минути. Когато забиете шишче в кекса и го извадите сухо, десертът е готов.
Оставете леко да се охлади във формата и тогава го извадете. Сервирайте поръсен с пудра захар.