Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с бял шоколад

Бисквитена торта с бял шоколад

Бисквитена торта с бял шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Лесна като детска игра и много, много, ама наистина много вкусна бисквитена торта"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 голям пакет Закуска
  • крем
  • прясно мляко - 800 мл
  • масло - 50 г
  • захар - 1 к.ч.
  • пудинг - 2 бр. ванилия
  • банани - 2 бр.
  • бял шоколад - 50 г
  • черен шоколад - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделя се 100 мл подсладено прясно мляко за потапяне на бисквитите.

Останалото мляко със захарта се загрява в тенджерка. Пудингът се разбива с два черпака мляко на каша и се сипва на тънка струя във горещото мляко, като се бърка непрекъснато да не загори.

След 2 минути сгъстява и снемаме от котлона, веднага се добавя маслото и черният шоколад и се разбърква, докато се разтопят.

В поднос или чиния сипваме малко крем на дъното, отгоре се нареждат топени за секунда бисквити в прясно мляко, а отгоре се покриват с крем.

След втория ред бисквити и крем се нарежда един ред кръгчета банан, после отново крем, бисквити и се завършва с крема.

Поръсваме обилно с настърган бял шоколад и охлаждаме за 1-2 часа да стегне.

Нарязва се и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: