Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Чорба с кисело зеле, боб и леща

Чорба с кисело зеле, боб и леща

Чорба с кисело зеле, боб и леща
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Който е измислил как да превърне постните сарми във вкусна супа е истински гений"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 ч.ч. нарязано ситно
  • леща - 3 - 4 с.л.
  • ориз - 3 с.л.
  • праз - 1/2 стрък нарязан
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • вода - 5 - 6 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • брашно
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олио (3 с.л.) и малко вода слагаме да се задушат нарязано на много ситно кисело зеле (1 ч.ч.) и ситно нарязан праз (1/2 стрък). Слагаме също и белен и нарязан ситно или настърган морков.

Подправяме с червен пипер (1 к.л.), черен пипер и риган на вкус. Разбъркваме няколко пъти и когато продуктите омекнат и останат на мазнина, наливаме гореща вода (5-6 ч.ч.) и като заври чорбата, прибавяме измита в няколко води леща (3-4 с.л. или повече по вкус ).

Оставяме чорбата да се вари 15-20 минути и тогава прибавяме измит ориз (3 с.л.). Варим чорбата до готовност, като при необходимост доливаме вода, за да се сварят всички продукти.

Може да сгъстим чорбата с чаена лъжичка брашно, разтворено в малко вода, и да поварим още 1-2 минути. Опитваме за сол и посоляваме на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: