Пиле яхния по селски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Днес ще ви предложим тази лесна селска манджа, с която ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • брашно - 30 г (3 с.л.)
  • олио - 60 мл
  • лук - 3 - 4 глави кромид
  • чушки - 1 бр. зелена пиперка
  • домати - 200 г (3 - 4 бр.)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте пилешкото и сложете да се задуши в мазнината и малко вода. Добавете с него и нарязания лук.

След това добавете брашното и червения пипер.

Долейте вода и като заври, добавете нарязаната ситно пиперка с обелените и нарязани на парчета домати.

Оставете яхнията да ври на тих огън и посолете. Финално поръсете с нарязания магданоз.

Пилето яхния по селски е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветанка Цветанова
Цветанка Цветанова
добавих и морков :)
07.02.2017 11:18
1
Ivo
Ivo
Липсва дафиново листче, 1-2 зърна бахар и толкова чер пипер, щипка захар.
Брашното се разтваря в студена вода и тогава се прибавя, за да не става на бучки.
Може да се замести с нишесте.Нишестето не променя вкуса....1-2 скилидки нарязан чесън, правят ястието по пикантно. По желание може да се добави и лют червен пипер.
Не видях сол в рецептата.
Тонко явно си новак..... Изв.
Снимката не е на тази рецепта !!!
06.09.2016 21:17
18
3
1
Покажи всички подкоментари
Наталия
Наталия
Към тази яхнийка накрая се добавя и чесън, а пиперката трябва да е печена. Може да се сложи и съвсем малко ориз вместо брашно
18.05.2016 20:19
8
4