Гъбени бухтички

Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Драма в кухнята - бирата си е загубила ума по тези засукани гъбени бухтички, а пържените картофки са в депресия "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
  • Преглеждания общо1 505
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • гъби - 500 г, средно малки
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 100 - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и ги сварете за 10 минути в подсолена вода. Свалете от котлона и ги отцедете. Оставете да се охладят.

В купа разбийте яйцата с двата вида брашно. Добавете млякото, сол и черен пипер на вкус. Хубаво разбъркайте до хомогенна смес.

В дълбок тиган сгорещете повечко олио. Оваляйте гъбите в брашно и след това в панировката.

Изпържете ги в загрятата мазнина до златисто.

Отцедете ги върху кухненска хартия и сервирайте със сос по избор.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
06.02.2017 15:31
Моите почитания, г-жо Петкова! С удоволствие разглеждам Вашите рецепти, поднесени с естетика и вкус! Обожавам панираните ястия, но проблема е, че повечето от тях само приготвям,защото не консумирам месо. Сега към постните панировки ще прибавя още един значимо-заместващ месото протеин.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв