Гъбени бухтички
Krofne od pečurakaMushroom Dough Balls

Гъбени бухтички

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k8k6
Гъбени бухтички
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
25/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Драма в кухнята - бирата си е загубила ума по тези засукани гъбени бухтички, а пържените картофки са в депресия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и ги сварете за 10 минути в подсолена вода. Свалете от котлона и ги отцедете. Оставете да се охладят.

В купа разбийте яйцата с двата вида брашно. Добавете млякото, сол и черен пипер на вкус. Хубаво разбъркайте до хомогенна смес.

В дълбок тиган сгорещете повечко олио. Оваляйте гъбите в брашно и след това в панировката.

Изпържете ги в загрятата мазнина до златисто.

Отцедете биреното мезе върху кухненска хартия и сервирайте със сос по избор.

Гъбените бухтички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: