Бухтички с кварк

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Бухтички с кварк
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
23/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
23 мин.
Порции
4
"Готовите бухтички с кварк изваждайте върху кухненска хартия. Поръсете с пудра захар или поднесете със сладко, мед и сиренце. Разкошни!"

Необходими Продукти

  • брашно - около 220 г
  • яйца - 2 бр. ХL
  • кварк - 200 г
  • прясно мляко - 60 мл
  • олио - 1 с.л. за тестото и за намазняване на ръцете
  • бакпулвер - 8 г
  • сол - 3 щипки
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и захарта, след това добавете прясното мляко и 200 г. кварк. Разбийте до получаване на гладък крем.

Към него пресейте брашното с бакпулвера и омесете гладко, меко и пухкаво тесто.

При нужда добавете още брашно, но гледайте да не стане твърдо тестото. По- добре да е въздушно и леко лепкаво, за да станат бухтичките меки и ефирни.

За да ги оформите, намазнявайте ръцете си с олио и така няма да ви лепне.

Взимайте от мекото тесто, правете топче и го сплесквайте.

Изпържете бухтичките в загрято на умерен огън олио.

Първоначално пържих на 8-ма степен от 9 възможни, но сякаш ми оставаха леко тестени в средата, затова намалих на 7- ма степен, а накрая и на 6-та.

Готовите бухтички с кварк изваждайте върху кухненска хартия. Поръсете с пудра захар или поднесете със сладко, мед и сиренце.

Разкошни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: