Гъбени бухтички

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Гъбени бухтички4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Драма в кухнята - бирата си е загубила ума по тези засукани гъбени бухтички, а пържените картофки са в депресия"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г, средно малки
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 100 - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и ги сварете за 10 минути в подсолена вода. Свалете от котлона и ги отцедете. Оставете да се охладят.

В купа разбийте яйцата с двата вида брашно. Добавете млякото, сол и черен пипер на вкус. Хубаво разбъркайте до хомогенна смес.

В дълбок тиган сгорещете повечко олио. Оваляйте гъбите в брашно и след това в панировката.

Изпържете ги в загрятата мазнина до златисто.

Отцедете биреното мезе върху кухненска хартия и сервирайте със сос по избор.

Гъбените бухтички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Моите почитания, г-жо Петкова! С удоволствие разглеждам Вашите рецепти, поднесени с естетика и вкус! Обожавам панираните ястия, но проблема е, че повечето от тях само приготвям,защото не консумирам месо. Сега към постните панировки ще прибавя още един значимо-заместващ месото протеин.
06.02.2017 15:31