Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с гъби, моркови и лук в гювеч

Пържоли с гъби, моркови и лук в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пържоли с гъби, моркови и лук в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
12/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Пържоли в гювеч с разни вкусотийки - вижте какви в рецептата"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • гъби - 250 г
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • лук - 2 глава стар
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 малко бурканче
  • червено вино - 150 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме марината, като в дълбока купа нарязаният лук, морков, сок от един лимон, червеният пипер, черният пипер и мащерка.

Със солта си поръсваме пържолите и ги намазваме с марината, като оставяме за около три часа на хладно.

Отделно си нарязваме останалия морков, глава лук на филийки.

Почистваме си гъбите и нарязваме на четвъртинки.

В глинения гювеч си нареждаме ред пържоли, ред гъби, лук и моркови.

Посипваме с доматите от буркана и отново пържоли, гъби, лук и моркови.

Накрая наливаме червеното вино, похлупваме гювеча със свинско с капака и поставяме в студена фурна.

Печем пържоли с гъби, моркови и лук в гювеч на 200 °C за около час-два.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: