Начин на приготвяне
Първо си приготвяме марината, като в дълбока купа нарязаният лук, морков, сок от един лимон, червеният пипер, черният пипер и мащерка.
Със солта си поръсваме пържолите и ги намазваме с марината, като оставяме за около три часа на хладно.
Отделно си нарязваме останалия морков, глава лук на филийки.
Почистваме си гъбите и нарязваме на четвъртинки.
В глинения гювеч си нареждаме ред пържоли, ред гъби, лук и моркови.
Посипваме с доматите от буркана и отново пържоли, гъби, лук и моркови.
Накрая наливаме червеното вино, похлупваме гювеча със свинско с капака и поставяме в студена фурна.
Печем пържоли с гъби, моркови и лук в гювеч на 200 °C за около час-два.